Kaligrafi Aksara Jawa Bergambar Binatang

Dengan menggunakan aplikasi CorelDraw dengan skil alakadarnya aku iseng mencoba membuat kaligrafi aksara Jawa. Mengambil kalimat paribasan dalam basa Jawa, hasilnya seperti ini :


Kekudhung welulang macan = ngapusi nganggo jeneng wong kang diwèdeni

Asu belang kalung wang

Belo mèlu seton

Asu gedhé menang kerahé

Nututi kidang lumayu

Dhandhang diunèkaké kuntul, kuntul diunèkaké dhandhang.

Jago katé waniné ing omahé

Rukun agawé santosa, crah agawé bubrah.

Jer basuki mawa bèya

Golèk banyu apikulan warih, golèk geni adedamar.

Gègèr Genjik, Udan Kirik.

8 comments :

  1. Bisa pesan dibuatkan kaligrafi jawa " SANGKAN PARANING DUMADI "..

    ReplyDelete
  2. Pesan ke sini juga bisa, www.kaligrafijawa.com

    ReplyDelete
  3. Maaf, benarkah jer basuki mawq beya itu jer nya menggunakan pepet, bukan taling? Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://bausastra.tk/index.php/term/bausastra+jawa,jer.xhtml

      Delete
  4. Ijin ambil gambar "nututi kidang lumayu"

    ReplyDelete